13.09.2011

Artık futbol konuşacak..!

Ligin ilk haftasının bitmesiyle, uzun zamandır hasretini çektiğimiz futbol sezonunun başlangıcına bir göz atabilmiş olduk. Elbette ilk hafta yorum yapmak için erken ancak şimdiden söylenebilecek birkaç şey var.


Beşiktaş: Her ne kadar kadrosu iyi gözükse de, Eskişehir maçında çok net bir yenilgi aldı. Ruhtan, hırstan ve mücadeleden yoksun bir oyun sergiledi. Defanstaki zaaflar, özellikle senelerdir halledilemeyen sağ bek pozisyonunun da açık vermesiyle çok göze battı. İlerde ise takımın tamamen Quaresma ve biraz da Simao’ya endeksli olması, bu ikilinin performans düşüklüğünü de düşünürsel endişe verici bir durum. Bir de belli ki bu takımda Ernst 100% ilk 11 oynamalı, yoksa orta saha da kısa sürede oyundan düşüyor. Bu sene için çok ümitli değilim açıkçası; ilk 4’e girerse iyi.

Galatasaray: Aslında en kaliteli kadro bu takımda, ilk maçı kaybetmiş olsalar bile bence bu kadro iş yapar. Özellikle Felipo Melo ve Selçuk iyi anlaşmaya başlarsa, durdurulamaz duruma gelebilirler. Sercan ve Engin de form yakalarsa çok faydalı olurlar. Tabii ki Fatih Terim de başlı başına bir faktör. Bu sene bence şampiyonluğun en büyük adaylarından biri.

Fenerbahçe: Çok kan kaybetti dense de Alex oldukça bu takım ayakta durur; Volkan, Gökhan ve Emre oldukça da iş yapmaya devam eder. Yalnız bu seneki takımın şampiyon olan takımdan daha güçsüz olduğu da aşikar; belli ki tek farklı skor çok göreceğiz. Şampiyonluğa oynayabilir ama rakipleri çok güçlü, şansını az görüyorum. Bir de her maçta hem kendi hem karşıt taraftarların tepkisi çok yıpratıcı olacaktır.

Trabzonspor: İlk hafta berabere kaldı ama yanıltıcı olmasın, çok sağlam bir takım. Adrian ilk maçtaki performansını geri kalan haftalarda sürdürürse, diğer takımların korkulu rüyası olur. Zokora ve Volkan da Burak ve diğerleriyle iyi uyum sağlarsa, ofansif olarak cidden güçlü bir takım bizi bekliyor. En önemlisi ise, başlarında Şenol Güneş gibi hak ettiği değeri çok sonradan görmüş, müthiş bir teknik direktör var. Geçen sene olduğu gibi bu sene de haklı olarak çok iddialı.

Bursaspor: N'diaye ve Bangura transferleri gerçekten tam 12’den olmuş; özellikle N'diaye müthiş bir performans sergiledi, ve Bursa Kayserispor’u ilk maçta 3 - 0 gibi rahat bir şekilde yenmeyi bildi. Evet takım çok değişti ama Bursaspor hem başarıya alıştı, hem de kendine güveni sürdürülebilir başarılarla tazelendi. Galatasaray ve Trabzon ile birlikte şampiyonluğun en güçlü adayı.

Bu takımların dışında Eskişehirspor ve İstanbul Büyükşehir Belediye Spor güçlü kadroları ve yüksek formlarıyla üst sıraları zorlayabilir. Gaziantep ve Kayserispor da daha hızlanacaktır. Zaten bu sene ligde çok güçsüz bir takım yok, dolayısıyla her maç zor ve zevkli geçecek gibi gözüküyor.

Hayırlı olsun diyor, tüm takımlara başarılar diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder