31.01.2010

Korkarak Yaşıyorsan

Bir derginin giriş yazısında Nietzsche’den sevgilisi Solome’ye yazılmış bir şiir olarak okuduğum eserin aslında söz - müziği Şebnem Ferah’a ait olan bir şarkının sözleri olduğunu, ve de bu şiirin Nietzsche’ye ait olması konusunun da bir toplu e-posta gönderimiyle başladığını bugün öğrendim. Şiirin kendisi ise şu şekilde:

Korkarak Yaşıyorsan

Öyle bir hayat yaşadım ki
Cenneti de gördüm cehennemi de
Öyle bir aşk yaşadım ki
Tutkuyu da gördüm pes etmeyi de

Bazıları seyrederken hayatı en önden
Kendime bir sahne buldum oynadım
Öyle bir rol vermişler ki
Okudum okudum anlamadım

Kendi kendime konuştum bazen evimde
Hem kızdım hem güldüm halime
Sonra dedim ki söz ver kendine

Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin
Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan düsmeyi de bileceksin
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

Öyle bir hayat yaşadım ki
Son yolculukları erken tanıdım
Öyle çok değerliymiş ki zaman
Hep acele etmem bundan anladım

***

Olması gerektiği kadar etkileyici gelmedi aslında bana şiir. Biraz şairi konusundaki duruma açıklık getirmek, biraz da bir arkadaşımın yakın zamanda kapattığı blogunun giriş cümlesi “Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin” olduğu için paylaşmak istedim. Güzel yerleri var ama bir bütün olarak nedense bu konuda yazılmış daha iyi şiirler varmış gibi düşünüyorum. Bunlardan bir tanesini bir sonraki yazımda paylaşacağım.

“Sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin”... Bu mısra hakkında çok duygum ve düşüncem var ama uzun ve karmaşık olduğu için başka bir zaman yazarım diye düşünmekteyim. Ancak çok özet bir şekilde şunu söyleyebilirim, sevmeyi bilmek her zaman sevilmeye yetmiyor, ya da en azından bana öyle geliyor.

Konuya değinirken şunu da söylemeden geçemeyeceğim, açık ve net bir şekilde hayatı seyredenlerdenim ben de. Hatta eskilerden bir arkadaşım “MSN’de neden hep durumun ‘Away’ gözüküyor?” diye sorduğunda “Çünkü hayatı uzaktan yaşıyorum” gibi şakayla karışık bir cevap verdiğimi hatırlıyorum. Çok da yanlış değilmiş aslında.

23.01.2010

4 8 15 16 23 42

Lost'un 6. sezounun başlamasına çok az kaldı. Tam olarak ne zaman başlayacak diyenler için:



Son sezonda tüm soruların çözüleceği ve herşeyin açıklanacağı söylense de, ben yazar ve yönetmenlerin bir şekilde hikayenin devamı için açık kapı bırakacağını düşünüyorum.

Çok da fazla düşünmeye gerek yok aslında, bekleyip göreceğiz...

20.01.2010

Yüce F.U.

Çok garip birşey bu Facebook...

Bir arkadaşımın profiline yeni bir resim eklenmişti, ben de ona bakmak için resme girdiğimde, resmin altında “mekanın cennet olsun” yazdığını gördüm.

Önce çok anlam veremedim, ama sonra duvarına diğer yazılanlara bakınca ve adına açılan grubu da bulunca, bu arkadaşımın vefat etmiş olduğunu anladım.

O kadar manasız bir duygu ki bu anlatamıyorum. Yani genç bir insanın ölmesi zaten çok korkunç, o insanın arkadaşım olması benim için de bir o kadar üzücü. Ama bu haberi Facebook gibi bir sosyal ağdan öğrenmek gerçekten çok garip.

İnsanların birbiriyle mesajlaştığı, resimlerine yorum yazdığı, tarlalarında buldukları kayıp ineklere sahip aradıkları bu platformda böyle bir haberi duymak, haberin içeriği dışında da acı oldu benim için. İsterdim ki birileri bana haber verseydi bu durumu, ben de ortak arkadaşlarımızı arayıp baş sağlığı dileyebilseydim, hatta cenazesine gidebilseydim. Kısmet değilmiş demek ki.

Gerçekten de garip birşey bu Facebook.

***

Yüce F.U., mekanın cennet olsun...

11.01.2010

Yeniliğe Doğru

Hayat çok garip gerçekten. Bazen birçok saçma ve gereksiz şey o kadar art arda geliyor ki, dünya benim kavrayabildiğimden daha hızlı dönüyormuş gibi hissediyorum.

...

Kocaman kocaman hayal kırıklıklarıyla dolu olsa da hayat, biliyorum ki yarın yeni bir gün. Ve herkes gibi biz de yaşamaya kaldığımız yerden devam edeceğiz.

...

dünle beraber gitti cancağızım
şimdi yeni şeyler söylemek lazım
ne kadar söz varsa düne ait
şimdi yeni şeyler söylemek lazım

1.01.2010

aşk bitti

yoksul bakışlı bir çocuk için
neye benzerse tek oyuncağı
bizim için aşk oydu..
sımsıkı yumduk gözlerimizi
değişmeyen gerçeğe;
her çocuk büyüyordu..

...

Şair arkadaşım Seçkin Yaman'a, bu şiirini benimle paylaştığı ve yayımlamama izni verdiği için teşekkür ediyorum. Gerçekten de şair olmalıymış kendisi...