10.04.2009

Büyü'lü sözler

Çoğunuzun bildiği gibi dünyanın en ünlü kart oyunlarından biri Magic the Gathering. Oyun fantastik bir evrende geçiyor ve amacınız büyü ve yaratıklardan oluşan kartlarınızı kullanarak rakibinizi yenmek. Oyunu daha çok bilgisayarda oynamış olsam da, hala elimde kartları bulunur.

Kartların benim ilgimi çeken iki önemli özelliği var. İlki tüm kartlarda bir resim bulunması ve bu resimlerin işinin ehli sanatçılar tarafından çizilmesi. Elbette her resim güzel veya enteresan değil ama bazı kartlar sırf resimleri için bile alınabilir. İkinci ve daha önemli özelliği ise, her kartta olmasa bile birçok kartta oyunun evreniyle ilgili sözler bulunması; bu sözler de evreni yaratanlar veya kitaplarını yazanlar tarafından yazıldığı için çok güzel olabiliyor, ve ben de güzel bulduklarımı bir dosyada saklıyorum (aynı daha önceki yazılarımda bahsettiğim dizi repliklerinde olduğu gibi). Bunların arasından da en beğendiklerimi paylaşmak istedim.

“Believe in the ideal, not the idol.”

Sanırım en çok beğendiğim söz bu. İdole değil, ideale inanmak. İnsanların tarih boyunca fikirleri değil kişileri takip ettiği gerçeği göz önüne alınırsa, gerçekten çok anlamlı.

“Life is eternal. A lifetime is ephemeral.”

Aslında biraz bariz olanın belirtilmesi gibi ama yine de bizim hayatımız biterken hayatın devam etmesi gerçeğini bir kez daha sade bir şekilde hatırlatıyor.

“Life is hard, yet too short lived.”

Bu da biraz basit gelebilir ama, hayatı çok net bir şekilde özetliyor, hem zor, hem kısa.

“In its world of complete darkness, it has no shadows to fear.”

Biraz iddialı bir söz, ki bu sözde fantastik bir yaratıktan bahsediyor ama, günümüzün ‘kötü adam’ları için de gayet geçerli sanki.

“My only dream is to destroy the nightmares of others.”

Güzel bir söz. Bir psikolog veya psikiyatrın başucu sözü olabilir.

“You’ve lived for her love. Will you not die for it?”

Biraz Türk filmi repliği gibi olsa da aslında kendini bir şeylere adamaya ve bu uğurda her şeyi göze almaya dair hoş bir söz.

“It is not your place to rule. It may not even be mine.”

Herkesin bir yarış içinde olduğu, bir şeyleri yönetmeye çalıştığı bir dünyada aslında geçerli olan durumu anlatıyor. Bir nevi, bu dünya ne sana, ne de bana kalmaz…

2 yorum:

  1. Cüzdanımda taşıdığım bir karttan gelsin o halde:
    Mulch
    "Hope is the one crop that can grow in any climate"

    YanıtlaSil
  2. hmm... ben cüzdanımda taşısaydım herhalde Crovax veya Selenia'yı taşırdım. İkisin de görselleri çok etkileyici çünkü. Hikayeleri de öyle...

    YanıtlaSil